Leven in de brouwerij

 

Thuis je eigen wijn maken is niet zo moeilijk als je zou denken. In feite is het helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een paar belangrijke dingen nodig om te beginnen en de juiste begeleiding om het te doen. Wijn is een van de grote geneugten van het leven. Maar het vinden van een fles goede wijn kan voor veel mensen moeilijker zijn dan nodig. Dat komt omdat de meeste mensen die geen alcohol drinken de neiging hebben om het te vermijden omdat ze er niet veel van weten of het gevoel hebben dat er te veel verborgen geheimen zijn rond het hele proces van thuis wijn maken. Maar maak je geen zorgen! Dit artikel helpt je op weg om thuis je eigen wijn te maken als je je kennis over deze heerlijke drank en zijn variëteiten wilt uitbreiden.

Wat is wijn?

Wijn is een drank gemaakt van gegiste druiven, zaden, honing of andere vruchten. Het is een van de oudste dranken ter wereld en wordt wereldwijd gedronken. Afhankelijk van de druiven en het klimaat van de regio kunnen druiven één soort wijn of meerdere soorten produceren. Afhankelijk van de druivensoort kan wijn worden gemaakt van rode of witte druiven. Rode druiven hebben een donkerdere schil en een hogere concentratie natuurlijke suikers dan witte druiven, dus rode druivenwijn is meestal donkerder van kleur en heeft een hoger alcoholpercentage dan witte druivenwijn.

Wijn wordt gedronken vanwege de voordelen voor de gezondheid en de voedingswaarde. Het bevat natuurlijke antioxidanten zoals resveratrol, catechinen, anthocyanen en polyfenolen die voordelen voor de gezondheid hebben, waaronder het bestrijden van bepaalde vormen van kanker en hartziekten. Druivenpitten zijn ook rijk aan antioxidanten, mineralen, vitaminen, aminozuren en vetzuren.

Hoe thuis wijn maken

Nu je weet wat wijn is, laten we het hebben over hoe je het thuis maakt. Of je nu rode of witte wijn verkiest, het proces om thuis wijn te maken is hetzelfde. Om thuis wijn te maken heb je drie dingen nodig: – Druiven – Het soort druiven dat je kiest voor je wijn bepaalt de smaak van je wijn. Enkele veel voorkomende druiven voor het maken van wijn zijn: – Riesling – Druiven die een zoete, verfrissende wijn produceren zijn rieslingdruiven. Ze kunnen van zowel rode als witte rassen komen. – Pinot Noir – Pinot Noir druiven produceren een schone, frisse wijn met een rode kleur. – Cabernet Sauvignon – Cabernet Sauvignon-druiven worden gebruikt voor robuuste wijnen met een donkerpaarse kleur.

Belangrijke ingrediënten voor het maken van wijn

Suiker – Dit is het belangrijkste bestanddeel bij het maken van wijn. Er zijn veel verschillende soorten suiker, maar ze hebben allemaal dezelfde functie bij het maken van wijn: Suiker werkt als conserveermiddel. Als je thuis wijn maakt, voeg je suiker toe aan je most (het vloeibare druivensap dat wijn wordt) om te voorkomen dat het bederft.

Gist – Wanneer je gist aan je most toevoegt, activeert, of brengt het het gistingsproces op gang. Gist doet dit door suiker om te zetten in alcohol, wat wijn zijn smaak geeft en alcoholisch maakt.

Zout – Een wijnmost heeft een vrij lage alcoholconcentratie. U kunt zout aan uw most toevoegen om de alcoholconcentratie in uw wijn te verhogen. Wij raden echter af om te veel zout toe te voegen, omdat dit de smaak van de wijn negatief beïnvloedt.

Gefilterd water – Water is de belangrijkste component bij het maken van wijn. Zonder water zal de wijn niet kunnen gisten. Je moet gefilterd water gebruiken om de smaak van je druiven te behouden en te voorkomen dat er mineralen en onzuiverheden in je wijn komen.

Conclusie

Zorg voor wat leven in de brouwerij ! Wijn is een drank waar mensen al duizenden jaren van genieten. Het wordt gemaakt door druivensap te combineren met de gist die in druiven aanwezig is. Hoewel velen van wijn genieten, kan thuis wijn maken een hele klus zijn. Als je wilt leren hoe je thuis wijn maakt, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat het is.

De beste manier om dit te doen is om dit artikel te lezen over hoe je thuis wijn maakt. We zullen de verschillende soorten wijn bespreken, evenals de ingrediënten die betrokken zijn bij het thuis maken van wijn.